slideshow wereldkankerdag

Wereldkankerdag 2021: Beleef Adamas online

Maak op Wereldkankerdag kennis met het Adamas Inloophuis. Wij zijn er voor iedereen die met kanker is geconfronteerd. Met een luisterend oor en persoonlijke aandacht. In het inloophuis in Nieuw-Vennep, in het Spaarne Gasthuis én online. Deelname is vrijblijvend en gratis en je hoeft niet als gast ingeschreven te staan. 

Het programma voor Wereldkankerdag ziet er als volgt uit:Je kunt op elk moment dat jou uitkomt:09:00-09.45 Online binnenkijken bij het Adamas Inloophuis
Het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep is een plek waar iedereen die met kanker is geconfronteerd van harte welkom is voor een luisterend oor of deelname aan een activiteit. Ben je benieuwd wat we (jou kunnen) bieden, Zoom dan in voor deze online sessie. 

Ik doe mee!10.00-11.00 Open atelier
Maak kennis met verschillende creatieve technieken, zoals schilderen en tekenen. Laat je creativiteit de vrije loop en ervaar hoe je via beeldend werken tot ontspanning en nieuwe inzichten kunt komen. 

Ik doe mee!


10.30-11.30 Pilates
Pilates helpt je om de balans tussen hoofd en lichaam te herstellen of te versterken. Het enige dat je nodig hebt om mee te doen is een matje of een kussen waar je goed op kunt liggen en zitten. De oefeningen zijn eenvoudig en je bepaalt zelf je grenzen. De les duurt ongeveer een half uur.

Ik doe mee!11.30-12.30 Workshop: Art journal
Een art journal is een mooie manier om je gedachten te ordenen en je emoties te leren begrijpen door beelden en teksten te combineren. We gaan aan de slag met verf, potloden, stiften en collages. Je leert jezelf op een luchtige manier te uiten.

Ik doe mee!13.30-14.30 Workshop: Creatief schrijven
Schrijven is ontdekken. Aan de hand van korte opdrachten ga je schrijven over wat er in je opkomt. Je hoeft geen ervaring met schrijven te hebben, het is jóuw verhaal. Creatief schrijven is speels, soms diepgaand, op een ontspannen manier. Laat je verrassen. 

Ik doe mee!
 
Meeting ID: 873 9234 6168 en Passcode: 404954


14.00-15.00 Lotgenotencontact voor nabestaanden
Als je te maken krijgt met het verlies van een dierbare, kan het prettig zijn om daarover te kunnen praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Tijdens deze bijeenkomst kun je ervaringen delen en (h)erkenning te vinden bij elkaar.

Ik doe mee!


15:30-16.30 Uitleg: Wat doen we in het Spaarne Gasthuis?
De vrijwilligers van het inloophuis zijn ook op verschillende plekken in het Spaarne Gasthuis aanwezig. Ze bieden patiënten én naasten een luisterend oor en praktische ondersteuning. Wil je meer weten, woon dan deze online bijeenkomst bij!

Ik doe mee!


19.00-20.30 Lezing: Vermoeidheid en late gevolgen van kanker
Veel mensen die kanker hebben gehad, ervaren na afloop van de behandeling nog klachten als vermoeidheid of concentratieproblemen. Tijdens deze lezing vertelt een oncologieverpleegkundige van het Spaarne Gasthuis hoe je daarmee kunt omgaan. Er is ook alle ruimte om vragen te stellen.

Ik doe mee!19.30-21.00 Dialoog: Kanker heb je samen 
Kanker kan een grote invloed op je relatie hebben. Je stapt samen in een emotionele achtbaan en omdat ieder mens anders reageert, kan het zijn dat jullie elkaar onderweg soms niet meer kunnen vinden of begrijpen. Tijdens deze bijeenkomst geven de Ladies of Loss tips waarmee je de turbulente tijd samen aankunt. 
Voor deze bijeenkomst is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vooraf gewenst. Je kunt alleen deelnemen, maar als je er samen bij bent kun je na afloop meteen met de tips aan de slag.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook ná Wereldkankerdag kun je bij het Adamas Inloophuis terecht. Wil je weten wat er nog meer te doen is, raadpleeg dan de activiteitenagenda.