Positieve gezondheid

In het Adamas Inloophuis werken we met de methode "Positieve gezondheid" van Machteld Huber.
Het is een manier om breder naar positieve gezondheid 2gezondheid te kijken, en niet alleen naar lichamelijke gezondheid. Doe je de dingen die je leuk vindt,of vergeet je je eigen behoeftes vaak. Leef je gezond? Voel je je gelukkig of ben misschien eenzaam? Is er medische zorg nodig, krijg je voldoende steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. De positieve gezondheidsmethode bestaat uit 6 pijlers (zie afbeelding) die allemaal even belangrijk zijn voor jouw gezondheid. 

Graag willen we al onze gasten (mensen met kanker en hun naasten/nabestaanden) kennis laten maken met deze mooie methode. Hoe?
We doen dit aan de hand van een een-op-een gesprek met een vrijwilliger. Voorafgaand aan dit gesprek kun je thuis of bij het Adamas Inloophuis een test invullen. Dit kan online via https://mijnpositievegezondheid.nl, maar je kunt deze test ook op papier maken, als dat je voorkeur heeft. Positieve gezondheid kent 6 dimensies die allemaal even belangrijk zijn. Tijdens je gesprek met een vrijwilliger nemen jullie samen de uitslag van de test door. Deze uitslag is zichtbaar gemaakt in de vorm van een spinnenwebmodel (zie afbeelding). Samen gaan we onderzoeken wat er zoal mogelijk is om 1 of meerdere pijlers te verbeteren. Ons activiteitenprogramma is aangepast aan de zes dimensies van gezondheid. Deze dimensies hebben elk een eigen ikoontje, dat je ook weer terug vindt op onze activiteitenflyers.

Interesse? Maak een afspraak met een van de vrijwilligers. Doe thuis de test, en neem de uitslag (het spinnenweb) mee naar de afspraak. Zo'n gesprek duurt ongeveer een uur.