Nieuwsbrief vrienden van Adamas

header nieuwsbrief 2018 6  

Helaas leven we in roerige tijden op dit moment. Hoewel het inloophuis letterlijk gesloten is, blijven we graag in verbinding met onze gasten en met jou. We nemen je in deze nieuwsbrief mee wat wij onze gasten nu kunnen aanbieden en wat we digitaal en telefonisch voor ze kunnen betekenen. Daarnaast presenteren we met trots ons jaarverslag 2019.  Een mooi stuk waarin we laten zien wat wij onze gasten ((oud)patiënten, naasten, nabestaanden) het afgelopen jaar hebben kunnen aanbieden. Ook lichten we toe wat we de omliggende gemeentes, (in)formele zorg, werkgevers en maatschappelijke organisaties hebben kunnen aanbieden. 

We wensen je veel sterkte en goede gezondheid de komende tijd,

Lieve groet,
Namens alle coördinatoren

Annelies Osinga
Leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis

Hoe kunnen we onze gasten NU ondersteunen

Laptop met armOp dit moment zijn we al onze gasten met een team vrijwilligers aan het nabellen. Om te vragen hoe het NU met ze gaat en of wij iets voor ze kunnen betekenen. Reeds 653 van de 1.200 gasten hebben we gesproken. Mooie intensieve gesprekken, waar wij bijvoorbeeld een “brug kunnen bouwen” naar ons netwerk, een (hulp)vraag op kunnen lossen en/of een luisterend oor kunnen bieden. Natuurlijk staat het gasten ook vrij om ons te bellen wanneer ze een luisterend oor nodig hebben. Imiddels zijn vele Whats Appgroepjes tussen lotgenoten ontstaan en hebben workshopleiders contact met "hun groep". 

Via het platform ZOOM gaan we diverse activiteiten aanbieden, zoals online “inloopmomenten”, open atelier, creatief schrijven, lotgenotengroepen, yoga en de Adamas leesclub. Onze yogadocente heeft reeds filmpjes opgenomen die we delen met onze yogagasten en de eerste online Chillgroep met de tieners was een goed alternatief. 

De gasten kunnen we helaas niet live ontvangen, maar digitaal kunnen we ze gelukkig blijven ondersteunen in hun proces met kanker. 


Jaarverslag 2019 

We zijn trots op dit mooie verslag waarin we laten zien wat wij volwassenen en kinderen hebben kunnen aanbieden het afgelopen jaar.  Een scala aan activiteiten organiseerden we, van beweging, ontspanning, verdieping en creativiteit, Veel een-op-een en postieve gezondheidsgesprekken hebben we gevoerd.  Met al onze vrijwilligers, financiële en sociale stakeholders maken we samen het verschil. De informele zorg, zoals onze diensten genoemd worden, komt steeds meer op de radar van de formele zorg en dat hebben we afgelopen jaar ook gemerkt. Huisartsen, wijkverpleging, palliatieve zorg en de zorgverleners in het oncologiecentrum Spaarne Gasthuis informeren hun patienten over de toegevoegde waarde van Adamas. Hieronder de verkorte versie van ons jaarverslag (ook te downloaden via deze link). Voor het uitgebreide jaarverslag kan je op deze link klikken. 

Blz 1 factsheet 2019

blz 2 factsheet 2019Terugkijkend op het eerste kwartaal 2020

Voordat het Coronavirus uitbrak hebben we gelukkig vele mooie dingen kunnen doen die we nog graag met je delen: 

Doneer je haar klein meisje 2020Op 4 februari was het Wereldkankerdag. 91 mensen kwamen naar de open dag bij Adamas voor een praatje aan de koffietafel, een kennismaking met het huis of om hun haar te doneren voor stichting Haarwensen. 14 staarten mochten we in ontvangst nemen van jong en oud. 

We deelden 150 rozen met vrijwilligers uit aan huisartsen en, fysiopraktijken in de regio. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis verblijdden we de zorgverleners met een roos. Patiënten en naasten ontvingen een gezonde smoothie en een roos. Mensen in de centrale hal gaven we een doorgeef roos (een roos die ze aan iemand geconfronteerd met kanker door mochten geven). Het was een mooi gezicht om ruim 600 mensen die dag met rozen rond te zien lopen in het ziekenhuis. #verbinding

GTST 3 jan met 4 modellen

Op 3 januari zaten we klaar voor onze 4 gasten op de catwalk bij Goede Tijden, Slechte Tijden. Als team van coördinatoren waren we aanwezig bij de live opnames  en hebben we het hele proces meegemaakt, maar ook wij hielden het tijdens de uitzending niet droog. Het was schitterend om de verhalen van Jolanda, Vasthi, Reshma en Linda te horen en hen te zien stralen op de catwalk.

Onlangs hebben ze de laatste shoot opgenomen in ons huis en dit wordt op 17 april om 20:00 uitgezonden. Wij zijn ontzettend blij dat we zo'n groot podium hebben gekregen om de inloophuizen in Nederland onder de aandacht te brengen. 

Julian verteltJulian (16) komt al heel lang bij de ChillClub. Hij weet helaas dat hij zijn ziekte kanker niet zal overleven. Hij praat hier met de Chillers heel open over, niet alleen met een traan, maar meestal met veel gevoel van humor. Ook heeft hij een eigen youtube kanaal https://youtu.be/9UxxboxMLyo en we raden echt aan om die eens te bekijken. Ook was hij in januari te zien in het EO-televisieprogramma 'Hallo, ik heb kanker'  op NPO Zapp.  

Leuke (nieuwe) activiteiten eerste kwartaal

boksen 2

De Kids en Chillers hebben boksles gehad bij Sport Academy Sellak. Ze vonden het te gek. De Uppercut, de Jab, Cross, Hook en voetenwerk werden flink geoefend.
schilderen bij straat hof
Wat een leuke workshop was dit: koeien schilderen in de stal bij boerderij Straat-hof in Leimuiden. Koeien en ezels werden in vele kleuren en stijlen geschilderd. Met zelfgebakken appeltaart van Petra was dit een groot succes. Dit gaan we zeker vaker doen. 

In januari zijn we begonnen met zwemmen voor mensen met kanker bij de Tweesprong in Roelofarendsveen. Een fijne groep van 5-6 gasten zwemmen en oefenen wekelijks met een fysiotherapeut en zweminstructrice. 

IMG 20200311 WA0008

“Bloemen vilten is heerlijk ontspannend en creatief om te doen” was unaniem het oordeel van de gasten. Je begint met gekleurde wol en met zeep en water wordt het vilt. Vervolgens vorm je er bloemen van. 


   Draag jij Adamas een warm hart toe?

Elly en Jan van Leeuwen 2Ondanks dat Adamas gesloten is, blijven onze vaste kosten helaas uiteraard gewoon doorlopen. Het huis wordt dan weliswaar niet meer verwarmd :), maar om sommige kosten kunnen we niet heen. We kunnen jouw financiële steun ontzettend goed gebruiken. Echt, alle kleine bedragen zijn welkom. 
Periodieke donatie (maandelijks/jaarlijks) 
Eenmalige donatie 
Doneren met extra belastingvoordeel 
Als onderdeel van je testament
• Als Adamas Bedrijven Club Lid


Weet dat we ANBI status hebben. Dit betekent dat het bedrag dat je doneert aftrekbaar is van je vennootschapsbelasting en/of inkomstenbelasting.