Adamas Inloophuis verkozen tot lokaal doel van de Ride for the Roses Haarlemmermeer 2018

Op 9 september 2018 vindt de 21e editie plaats van de Ride for the Roses, een bijzonder wielerevenement met maar één doel: zo veel mogelijk geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. Iedereen kan meedoen: er is een pelotonstocht van 100 kilometer en drie toertochten van 25, 50 en 80 kilometer. Voor iedere deelnemer is er aan de finish een roos. De Ride for the Roses wordt dit keer in en rondom de gemeente Haarlemmermeer gereden. Ride for the RosesEen deel van de opbrengst gaat naar een lokaal doel als dank voor de gastvrijheid. En dat is dit jaar het Adamas Inloophuis!

De rest van de opbrengst van de Ride for the Roses is bestemd voor onderzoek naar hersenkanker. Gerda, gast bij het Adamas Inloophuis, is zo iemand die getroffen is door hersenkanker. “In 2002 kreeg ik de diagnose caudasyndroom, als gevolg van mijn rughernia. Hoewel het een enorme klap was, besloot ik mijn schouders eronder te zetten en er het beste van te maken.” Er volgde een lang traject van therapie en aanpassingen in het dagelijks leven van Gerda, zoals een rolstoel en een speciale fiets. Aanvankelijk ging het best goed, tot in 2016 ontdekt werd dat ze hersenkanker had. “Dat kwam aan als een mokerslag. Ik kon dit nieuws niet verwerken.”

“Net na diagnose zocht ik vrijwilligers voor de nacht. Ik ben toen naar het Adamas Inloophuis gegaan om te kijken of zij mij daarbij konden helpen. Ik worstel door alle zenuwen met ademhaling en ontspanning. In het Inloophuis kreeg ik oefeningen hiervoor, die ook nog eens waren aangepast in verband met mijn caudasyndroom. Op andere momenten drink ik er een lekker kopje koffie. Er is altijd een luisterend oor. Ik vind het erg fijn om er te zijn, het helpt me echt om met lotgenoten over mijn situatie te praten.”

“Hopelijk komen mensen en bedrijven massaal in actie voor de Ride for the Roses om samen het verschil te maken en geld op te halen voor onderzoek naar hersenkanker. Ik hoop er ieder geval te zijn om iedereen aan te moedigen!” Klik hier voor het volledige interview met Gerda.

Mee doen?

In de afgelopen 20 jaar is er met de Ride for the Roses ongeveer 15 miljoen euro bij elkaar gefietst. Geld dat heel hard nodig is voor onderzoek! Doe daarom ook mee: op de fiets, als sponsor, vrijwilliger of fan. Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op www.ridefortheroses.nl.