Go To Top
Klasgenootjes kunnen zich soms moeilijk voorstellen wat voor invloed kanker op je leven heeft. Misschien worden er op school wel grapjes gemaakt over kanker die je pijn doen, of durf je niet te laten merken dat je niet lekker in je vel zit.

Zou je het fijn vinden om er eens met ze over te praten, zodat ze begrijpen hoe jij je voelt? Speciaal voor groep 6, 7 en 8 van de basisschool en de eerste twee klassen van het middelbaar onderwijs heeft het Adamas Inloophuis de leskoffer Kankerzooi gemaakt. Hierin zit lesmateriaal waarmee het onderwerp kanker makkelijker bespreekbaar wordt gemaakt.

Adamas in de klas

De jeugdvrijwilligers van Adamas kunnen bij jullie in de klas komen om te vertellen hoe je iemand die met kanker te maken heeft kunt helpen, en om al jullie vragen over kanker te beantwoorden. De klas wordt ook uitgenodigd om zelf een kijkje in het inloophuis te komen nemen.

Hoe vraag je de leskoffer aan?

Je leerkracht kan de leskoffer aanvragen bij Elvira Pronk, coördinator Kinderen en Jeugd. Haar contactgegevens staan hiernaast (als je op je mobieltje kijkt hieronder).

Wat betekent Adamas voor kinderen en jongeren?

In de Adamas-film 'Van alle kanten stralend sterk' vertellen jonge bezoekers van het inloophuis wat Adamas voor hen betekent. Je kunt hieronder de trailer bekijken. Wil je de hele film zien of bijvoorbeeld op school laten vertonen? Neem dan contact op met anita@adamas-inloophuis.nl

Meer informatie?

elvira pronkMeer informatie vind je in de kinderfolder voor 4-12 jaar (.pdf) en de jongerenfolder vanaf 12 jaar (.pdf).

Wil je je aanmelden voor een van de activiteiten of eens komen kennismaken? Neem dan contact op met:

  Elvira Pronk
  Coördinator Kinderen en Jeugd
  0252- 680233
elvira@adamas-inloophuis.nl

Nieuwsbrief

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief voor:
Ik ga akkoord met de Gebruiksvoorwaarden