Go To Top
Het inloophuis is een plek waar je in contact kunt komen met leeftijdsgenootjes die hetzelfde als jij meemaken of hebben meegemaakt. Als je daar behoefte aan hebt kun je je verhaal delen, even stoom afblazen of met een van de jeugdvrijwilligers praten. Ben je niet zo praterig, dan kun je wat je denkt en voelt uiten door bijvoorbeeld te schilderen of te tekenen. Natuurlijk mag je ook naar het inloophuis komen om even niet met de ziekte bezig te zijn, maar gewoon een avondje te chillen. Op de bovenetage van het inloophuis zijn twee ruimten speciaal ingericht voor de jeugd. Er zijn onder meer een televisie, (computer)spelletjes, een lui bankstel en muziekinstrumenten.

Bij Adamas vinden we het belangrijk dat je ondanks alles ook onbezorgd leuke dingen kunt blijven doen. We organiseren daarom regelmatig ontspannende workshops en gezellige uitstapjes.

KidsClub

Elke 1e en 3e woensdag van de maand kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar elkaar ontmoeten en deelnemen aan diverse workshops in de KidsClub. De KidsClub is voor kinderen die, op welke manier dan ook, met kanker te maken hebben (gehad). Dus of je nu zelf ziek bent (geweest), een ziek familielid hebt of iemand aan kanker hebt verloren, je bent van harte welkom. Deelname aan de activiteiten is altijd gratis.

Wat betekent Adamas voor kinderen en jongeren?

In de Adamas-film 'Van alle kanten stralend sterk' vertellen jonge bezoekers van het inloophuis wat Adamas voor hen betekent. Je kunt hieronder de trailer bekijken. Wil je de hele film zien of bijvoorbeeld op school laten vertonen? Neem dan contact op met anita@adamas-inloophuis.nl

Meer informatie?

elvira pronkMeer informatie vind je in de kinderfolder voor 4-12 jaar (.pdf) en de jongerenfolder vanaf 12 jaar (.pdf).

Wil je je aanmelden voor een van de activiteiten of eens komen kennismaken? Neem dan contact op met:

  Elvira Pronk
  Coördinator Kinderen en Jeugd
  0252- 680233
elvira@adamas-inloophuis.nl

Programma KidsClub

Wil je aan een van de activiteiten deelnemen? Laat het ons even weten. Dan zorgen wij voor voldoende begeleiding, eten, drinken en knutselmateriaal.

Woensdag 4 juli, 14.30-16.00: Bloempot kleien
Plant een zaadje. Zorg dat je overal iets achter laat. Iets moois, iets geks, iets dat nog komen gaat. Een idee, een droom, een grote lach. Laat het achter iedere dag.
Krijg jij ook zo’n zomers gevoel van zonnebloemen? Ze zijn zo mooi geel, groot en lijken op de zon. Met klei, kralen en steentjes maken we een mooie bloempot voor een zonnebloem. Rondom glazen potten brengen we klei aan. In deze klei kan je van alles aanbrengen, zoals kralen, glitters en nog veel meer, waardoor er een mooi vrolijk geheel ontstaat. In deze bloempot doen we aarde en planten we samen zonnebloempitten. Hoe klein zaadjes ook zijn, er kan een boom, plant of bloem uit groeien.
Iedereen bij Adamas is nieuwsgierig hoe mooi en groot jouw zonnebloem wordt. Stuur een foto naar Elvira en dan deelt zij deze op FB en/of Instagram.

Woensdag 18 juli 14.30-16.00: Koken met ouders en kinderen
Hoe leuk is het om thuis samen met je ouders in de keuken te staan? We gaan jullie alvast op weg helpen, zodat jullie thuis verder aan de slag kunnen. We gaan met elkaar lekkere dingen maken, die je bijvoorbeeld bij de lunch kunt eten of bij een high tea. Heb je wel eens pindakaas gemaakt of bounties? En wat dacht je van een yoghurt-perzik swirl? Dit zijn een paar dingen die we samen gaan maken!

Woensdag 1 augustus 14.30-16.00: Aan de slag met papier
Vandaag gaan we experimenteren met papier. Maak een fantasiebeest, een vlinder, bloemen of wat je maar wilt. Verras jezelf met het eindresultaat!

Woensdag 15 augustus 14.30-16.00: Kom mee naar buiten allemaal!
We gaan buitenspelen! We verzamelen bij Adamas en vertrekken gezamenlijk naar het park. We nemen buitenspeelgoed en een picknickmand vol lekkers mee.

Nieuwsbrief

Ik meld mij aan voor de nieuwsbrief voor:
Ik ga akkoord met de Gebruiksvoorwaarden
zomersluiting