Go To Top
Het inloophuis is een plek waar je in contact kunt komen met leeftijdsgenootjes die hetzelfde als jij meemaken of hebben meegemaakt. Als je daar behoefte aan hebt kun je je verhaal delen, even stoom afblazen of met een van de jeugdvrijwilligers praten. Ben je niet zo praterig, dan kun je wat je denkt en voelt uiten door bijvoorbeeld te schilderen of te tekenen. Natuurlijk mag je ook naar het inloophuis komen om even niet met de ziekte bezig te zijn, maar gewoon een avondje te chillen. Op de bovenetage van het inloophuis zijn twee ruimten speciaal ingericht voor de jeugd. Er zijn onder meer een televisie, (computer)spelletjes, een lui bankstel en muziekinstrumenten.

Bij Adamas vinden we het belangrijk dat je ondanks alles ook onbezorgd leuke dingen kunt blijven doen. We organiseren daarom regelmatig ontspannende workshops en gezellige uitstapjes.

KidsClub

Elke 1e en 3e woensdag van de maand kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar elkaar ontmoeten en deelnemen aan diverse workshops in de KidsClub. De KidsClub is voor kinderen die, op welke manier dan ook, met kanker te maken hebben (gehad). Dus of je nu zelf ziek bent (geweest), een ziek familielid hebt of iemand aan kanker hebt verloren, je bent van harte welkom. Deelname aan de activiteiten is altijd gratis.

Programma KidsClub

Wil je aan een van de activiteiten deelnemen? Laat het ons even weten. Dan zorgen wij voor voldoende begeleiding, eten, drinken en knutselmateriaal.

Woensdag 4 oktober, 14.30-16.00: Van alles en nog wat
Vandaag kan alles. Heb je nog een creatief werkje dat je wilt afmaken of wil je iets heel nieuws doen? Kies zelf wat je wilt maken en waarmee. Je kunt schilderen, boetseren enzovoorts.

Woensdag 18 oktober, 14.30-16.00 uur: Lol met een rol
We gaan vandaag creatief aan de slag met wc-rollen. Daar kun je alles van maken wat je maar kunt bedenken. Dieren, poppetjes of een heel dorp. Wij zorgen dat er heel veel wc-rollen en andere knutselspullen klaarstaan!

Woensdag 1 november, 14.30-16.00: Filmpje!
We bouwen de ruimte om tot heuse bioscoop en gaan gezellig een film kijken. Natuurlijk met wat te drinken en popcorn.

Donderdag 9 november (19.30-21.00 uur) en woensdag 15 november (14.30-16.00 uur): Familiekunst
Het project Familiekunst geeft het hele gezin (opa's en oma's of andere familieleden zijn ook van harte welkom) de gelegenheid om samen creatief bezig te zijn. Zo kunnen de families elkaar (beter) leren kennen en samen iets moois maken. We werken met verschillende materialen, aan de hand van een thema. Het is mogelijk om op een later moment de werken te exposeren.
De reguliere Kids- en ChillClub van 9 en 15 november komen te vervallen. Laat ons weten met wie je komt en wanneer (woensdagmiddag en/of donderdagavond). 
Krijg je je werk niet af? Dan hebben we op donderdag 23 november nog een extra avond ingepland.

donderdag 23 november, 19.30-21.00 uur: Extra avond Familiekunst
Zie hierboven.

Wat betekent Adamas voor kinderen en jongeren?

In de Adamas-film 'Van alle kanten stralend sterk' vertellen jonge bezoekers van het inloophuis wat Adamas voor hen betekent. Je kunt hieronder de trailer bekijken. Wil je de hele film zien of bijvoorbeeld op school laten vertonen? Neem dan contact op met anita@adamas-inloophuis.nl

Meer informatie?

Meer informatie vind je in de kinderfolder voor 4-12 jaar (.pdf) en de jongerenfolder vanaf 12 jaar (.pdf).

Wil je je aanmelden voor een van de activiteiten of eens komen kennismaken? Neem dan contact op met:

  Anita Notenboom
  Coördinator Kinderen en Jeugd
  0252- 680233
  anita@adamas-inloophuis.nl