Go To Top
Het inloophuis is een plek waar je in contact kunt komen met leeftijdsgenootjes die hetzelfde als jij meemaken of hebben meegemaakt. Als je daar behoefte aan hebt kun je je verhaal delen, even stoom afblazen of met een van de jeugdvrijwilligers praten. Ben je niet zo praterig, dan kun je wat je denkt en voelt uiten door bijvoorbeeld te schilderen of te tekenen. Natuurlijk mag je ook naar het inloophuis komen om even niet met de ziekte bezig te zijn, maar gewoon een avondje te chillen. Op de bovenetage van het inloophuis zijn twee ruimten speciaal ingericht voor de jeugd. Er zijn onder meer een televisie, (computer)spelletjes, een lui bankstel en muziekinstrumenten.

Bij Adamas vinden we het belangrijk dat je ondanks alles ook onbezorgd leuke dingen kunt blijven doen. We organiseren daarom regelmatig ontspannende workshops en gezellige uitstapjes.

KidsClub

Elke 1e en 3e woensdag van de maand kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar elkaar ontmoeten en deelnemen aan diverse workshops in de KidsClub. De KidsClub is voor kinderen die, op welke manier dan ook, met kanker te maken hebben (gehad). Dus of je nu zelf ziek bent (geweest), een ziek familielid hebt of iemand aan kanker hebt verloren, je bent van harte welkom. Deelname aan de activiteiten is altijd gratis.

Programma KidsClub

Wil je aan een van de activiteiten deelnemen? Laat het ons even weten. Dan zorgen wij voor voldoende begeleiding, eten, drinken en knutselmateriaal.

Woensdag 6 december, 14.30-16.00: Yoga
Van yoga word je niet alleen heel lenig, maar ook heerlijk ontspannen.

Maandag 18 december, 16.00-20.00: Kookworkshop (samen met Chillers)
We gaan koken in een professionele keuken en onder leiding van echte koks. Samen zetten we een heerlijk feestelijk menu op tafel en natuurlijk gaan we dat ook samen opeten. We moeten om 16:00 uur bij The Beach Aalsmeer zijn. Je kunt daar op eigen gelegenheid heen komen (Oosteinderweg 247), of met ons meerijden. We verzamelen om 15.30 uur bij Adamas.
Als je die dag nog school, werk of sport hebt, mag je ook wat later komen. Als je laat weten dat je later wilt aanschuiven, houden we een plekje voor je vrij.
We gaan om 18:30 uur aan tafel. Vanaf 20.00 uur zijn je ouders/verzorgers zijn welkom om jullie weer op te halen. Met een beetje geluk hebben we dan ook een toetje voor ze.

Woensdag 20 december, 14.30-16.00: Kerstknutselen
We knutselen mooie dingen voor de kerst. Bijvoorbeeld een kaart, een theelichtje of iets leuks voor in de boom.

Woensdag 3 januari, 14.30-16.00: Vilten
Een warme, wollige workshop waar we het geheim van wol ontdekken. Het is heel spannend om te ervaren hoe van  omgesponnen wol een draad, een bolletje of een lapje gemaakt kan worden. We gaan vandaag een steen inpakken  om er zo een knuffel- of een trooststeen van te maken. 

Woensdag 17 januari, 14.30-16.00: Kunstwerk
Volgende maand is de Be Briliant Day en voor deze bijzondere dag gaan wij met jullie een groot kunstwerk schilderen. Trek voor de zekerheid iets ouds aan.

Wat betekent Adamas voor kinderen en jongeren?

In de Adamas-film 'Van alle kanten stralend sterk' vertellen jonge bezoekers van het inloophuis wat Adamas voor hen betekent. Je kunt hieronder de trailer bekijken. Wil je de hele film zien of bijvoorbeeld op school laten vertonen? Neem dan contact op met anita@adamas-inloophuis.nl

Meer informatie?

Meer informatie vind je in de kinderfolder voor 4-12 jaar (.pdf) en de jongerenfolder vanaf 12 jaar (.pdf).

Wil je je aanmelden voor een van de activiteiten of eens komen kennismaken? Neem dan contact op met:

  Anita Notenboom
  Coördinator Kinderen en Jeugd
  0252- 680233
  anita@adamas-inloophuis.nl