Go To Top
Het inloophuis is een plek waar je in contact kunt komen met leeftijdsgenoten die hetzelfde als jij meemaken of hebben meegemaakt. Als je daar behoefte aan hebt kun je je verhaal delen, even stoom afblazen of met een van de jeugdvrijwilligers praten. Ben je niet zo praterig, dan kun je wat je denkt en voelt uiten door bijvoorbeeld te schilderen of te tekenen. Natuurlijk mag je ook naar het inloophuis komen om even niet met de ziekte bezig te zijn, maar gewoon een avondje te chillen. Op de bovenetage van het inloophuis zijn twee ruimten speciaal ingericht voor de jeugd. Er zijn onder meer een televisie, (computer)spelletjes, een lui bankstel en muziekinstrumenten.

Bij Adamas vinden we het belangrijk dat je ondanks alles ook onbezorgd leuke dingen kunt blijven doen. We organiseren daarom regelmatig ontspannende workshops en gezellige uitstapjes.

ChillClub en Chill+

Elke 2e en 4e donderdag van de maand komen jongeren tussen de 13 en 16 jaar bij elkaar tijdens de ChillClub. Ben je 17 jaar of ouder, dan ben je elke 1e dinsdag van de maand welkom op de Chill+.

Deelname aan de activiteiten is altijd gratis.

Programma ChillClub en Chill+

Wil je aan een van de activiteiten deelnemen? Laat het ons even weten. Dan zorgen wij voor voldoende begeleiding, eten, drinken en knutselmateriaal.

Donderdag 14 december, 19.30-21.00 uur: ChillClub
Gezellig samen zijn, een spelletje doen, wat lezen of televisie kijken. Alles mag. 

Maandag 18 december, 16.00-20.00: Kookworkshop (samen met de KidsClub)
We gaan koken in een professionele keuken en onder leiding van echte koks. Samen zetten we een heerlijk feestelijk menu op tafel en natuurlijk gaan we dat ook samen opeten. We moeten om 16:00 uur bij The Beach Aalsmeer zijn. Je kunt daar op eigen gelegenheid heen komen (Oosteinderweg 247), of met ons meerijden. We verzamelen om 15.30 uur bij Adamas.
Als je die dag nog school, werk of sport hebt, mag je ook wat later komen. Als je laat weten dat je later wilt aanschuiven, houden we een plekje voor je vrij.
We gaan om 18:30 uur aan tafel. Vanaf 20.00 uur zijn je ouders/verzorgers zijn welkom om jullie weer op te halen. Met een beetje geluk hebben we dan ook een toetje voor ze.

Dinsdag 2 januari, 19.30-21.00: Chill+
Tijdens de Chill+ is er geen vastgesteld programma, maar gaan we met elkaar in gesprek over wat je bezighoudt.

Donderdag 11 januari, 19.30-21.00 uur: ChillClub
Gezellig samen zijn, een spelletje doen, wat lezen of televisie kijken. Alles mag. 

Donderdag 25 januari, 19.30-21.00 uur: Art Journal
Een art journal is een visueel dagboek, een plek waar je kunt spelen, experimenteren, verbeelden, herinneren, nieuwe technieken proberen en je dagelijks leven documenteren met meer dan woorden alleen. Je  kunt schrijven, schetsen, foto's toevoegen of complete collages maken. Met recepten, krantenknipsels, recensies van concerten, lijstjes van televisieprogramma’s, eigenlijk alles wat ‘zichtbaar’ is. Zo wordt je boek nóg persoonlijker! 
Heb je eerder meegedaan aan deze workshop? Neem dan je art journal mee.

Wat betekent Adamas voor kinderen en jongeren?

In de Adamas-film 'Van alle kanten stralend sterk' vertellen jonge bezoekers van het inloophuis wat Adamas voor hen betekent. Je kunt hieronder de trailer bekijken. Wil je de hele film zien of bijvoorbeeld op school laten vertonen? Neem dan contact op met anita@adamas-inloophuis.nl

Meer informatie?

Meer informatie vind je in de kinderfolder voor 4-12 jaar (.pdf) en de jongerenfolder vanaf 12 jaar (.pdf).

Wil je je aanmelden voor een van de activiteiten of eens komen kennismaken? Neem dan contact op met:

  Anita Notenboom
  Coördinator Kinderen en Jeugd
  0252- 680233
  anita@adamas-inloophuis.nl