Het Adamas-jeugdteam

Het jeugdteam van Adamas is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen, jongeren en gezinnen die met kanker geconfronteerd zijn. Het team bestaat uit een coördinator, vijf vrijwilligers en twee jeugdtherapeuten.

Jeugdvrijwilligers

Het jeugdteam bestaat uit vijf enthousiaste en deskundige vrijwilligers die – vaak uit ervaring – weten wat het betekent om op jonge leeftijd met kanker geconfronteerd te zijn. Zij begeleiden de activiteiten en bieden de kinderen en jongeren een luisterend oor.

Creatief therapeut

Tijdens de activiteiten is er meestal een creatief therapeut aanwezig die de activiteit bedenkt en uitvoert. De therapeut neemt de activiteit eerst met de vrijwilligers door, zodat iedereen op de hoogte is van de doelstelling van de workshop. 
Kinderen knutselen 500 x 500

Therapeuten

Wanneer intensievere begeleiding nodig is of graag een kind liever een op een wilt praten over wat er allemaal in het kind omgaat, dan kun je terecht bij een van de aan het inloophuis verbonden therapeuten. Integratief kindertherapeut Lynn Jonkman begeleidt kinderen van 4-12 jaar en integratief jongerentherapeut Marjo Vermeulen begeleidt jongeren vanaf 12 jaar.