Go To Top
Wanneer je behoefte hebt aan specifieke of intensievere begeleiding kun je na een intakegesprek worden doorverwezen naar een van de therapeuten die aan het Adamas Inloophuis zijn verbonden. Zij zijn, elk binnen hun eigen discipline, gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met kanker en hun naasten. De therapeuten houden zowel binnen het inloophuis als in hun eigen praktijk consult.

Gestalttherapie

De nadruk ligt bij Gestalttherapie niet op het denken en het verklaren, maar meer op wat je zintuigen waarnemen en wat je lijfelijk ervaart. De Gestalttherapeut werkt niet volgens een vastomlijnde methode, maar kijkt gedurende de behandeling welke aanpak voor jou het best werkt.

Lees meer over Gestalttherapie

Integratieve kindertherapie

Kinderen en jongeren reageren soms heel anders op ziekte en verlies dan volwassenen. De integratief kindertherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. De therapeut gaat samen met je kind op zoek naar wat het nodig heeft om lekkerder in z'n vel te zitten. De kindertherapeut kan tevens het hele gezin begeleiden.

Lees meer over integratieve kindertherapie

Lichaamsgerichte traumatherapie

De emoties die de confrontatie met kanker oproept brengt een enorme hoeveelheid spanning met zich mee. Deze kan zich gaan uiten in allerlei lichamelijke en psychische klachten. Lichaamsgerichte traumatherapie is een methode waarbij je met kleine stapjes, in je eigen tempo de spanning gaat ontladen.

Lees meer over lichaamsgerichte traumatherapie

Psychosomatische oncologiefysiotherapie

De psychosomatisch oncologiefysiotherapeut behandelt uiteenlopende pijn- en bewegingsklachten die het gevolg zijn van kanker en/of de medische behandeling daarvan. Tegelijkertijd is er volledige aandacht voor de mentale en emotionele aspecten van de ziekte.

Lees meer over psychosomatische oncologiefysiotherapie

Integratieve jongerentherapie

Kinderen en jongeren reageren soms heel anders op ziekte en verlies dan volwassenen. De integratief jongerentherapeut ondersteunt jongeren vanaf 12 jaar. De therapeut gaat samen met jou op zoek naar wat je nodig hebt om je prettiger te voelen en de situatie beter te hanteren. De jongerentherapeut kan tevens het hele gezin begeleiden.

Lees meer over integratieve jongerentherapie

Oedeemtherapie

Lymfoedeem is een veel voorkomend gevolg van beschadiging of verwijdering van de lymfeklier(en) tijdens de medische behandeling van kanker. Oedeemtherapie kan de zwelling reduceren en stabiliseren, en de daaruit voortvloeiende pijn- en bewegingsklachten verlichten.

Lees meer over oedeemtherapie

Coaching bij relationele problemen

Kanker krijg je niet alleen. Het werkt door in je relatie en in je omgeving. Ook naasten hebben behoefte aan houvast en zoeken een manier om de moeilijke periode samen goed door te komen. Vaak wordt het niet meer zoals het was. En vaak wordt vergeten dat iedereen zijn eigen proces doorloopt. Therapie kan dan voor beiden helpen.

Lees meer over coaching bij relationele problemen